sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tienoon tempon voitto.

Tämä viikko on ollut treenillisesti hyvin kevyt. Merkittävimmät treenit ovat olleet pitkä juoksu ja eilen tehokas mutta lyhyt yhdistelmätreeni. Ajoin 40minuuttia verryttelyä, josta 10minuuttia kevyttä, 8minuuttia aerobisella kynnyksellä, 10minuuttia kevyttä, 4x30sec reippaat ja rennot pyörittelyt ja kevyttä. Liedossa oli TVC:n järjestämä kymppitempo pyöräilykilpailu ja ajankohta sopi just treenisuunnitelmiin. Ihan ensiksi pisteet TVC:lle. Kiitos hienosti järjestetystä pyöräilytapahtumasta.

Osallistuin kisaan viime vuonna, jolloin ajoin ennätykseni. Reitti on kumpuilevaa vanhaa tampereentietä edestakaisin ajettavana kymmenen kilometrin lenkkinä. Tuuli oli menomatkalla myötäinen ja takaisin vastainen. Tatu antoi mulle ohjeen, että yli 250watin tehoja ei saa menomatkalla ylittää. Viime vuonna hyydyin tuolla kympin tempolla aivan täysin, joten päätin totella. Ajoin edellisen temponi reilu kuukausi sitten reilu 220w keskitehoilla ja tuolloin tämän kauden kovimman ajan 15:35 Ilmarisissa. En vieläkään uskaltanut startata klossit kiinni telineestä, vaan lähdin minulle turvalliseen tyyliin lukiten polkimet vasta vauhdissa. Ajo tuntui hyvältä ja 250wattia helpolta. Ajoin minua minuuttia ennen startanneen naisen kääntöpaikalla kiinni ja ajattelin ettei nyt kovin huonosti voi mennä. Kääntöpaikan jälkeen sitten muistin, että paluumatkan tehoista ei ollut puhetta ja annoin palaa. Vastatuuleen ajo ei tuntunut pahalta vaan jaksoin pyörittää siihen rennosti ja reippaasti. N. 600m ennen maalia on tien risteys neljään suuntaan ja liikenteenohjaajat päästivät traktorin kärryineen ylittämään tien. Ei ollut traktorikuskin vika, mutta hän oli koko tien leveydeltä edessäni ja jouduin tuosta loivasta alamäestä jarruttamaan vauhdin alas. Kiersin traktorin ja spurttasin uudelleen. Se ei tuntunut helpolta, mutta 500m kyltin ohitus helpotti, sillä ei ollut enää pitkä matka. Pysäytin kellon aikaan 14:39. Jep. Hurja parannus viime vuoteen, 42sekuntia! Ja samalla yksi tämän kauden tavoitteista, maaginen 15 minuutin raja puhki. Keskivauhti oli 41,5km/h. Lisäksi voitin elämäni ensimmäisen pyöräilykilpailun. Fiilis maalissa oli hämmentynyt, yllättynyt, iloinen ja freesi. Hämmennyksen muututtua riemuksi muutaman minuutin päästä, kykenin juoksemaan päälle vielä 15min aerK ja 5min loppuverraa. Viimeistely oli tehty.


Tällä tuloksella pääsin reittiennätysten naisten top10-listan kolmanneksi. Pia Pensaari on ajanut kahdesti minua kovempaa. Ilman tuota jarrutusta loppusuoralla, olisin yltänyt kakkospaikalle. Tosin tämäkin sijoitus kelpaa, taakse jää kovien naispyöräilijöiden nimiä. Keskimääräinen tehoni kympillä oli 250w ja keskikadenssi 105. Jalat siis pyörivät hyvin. Tällä tempokisalla ei ole mitään tekemistä ensi lauantain Kalmarin IM-suhteen, sillä siellä tarvitaan erilaisia ominaisuuksia, malttia ja kestävyyttä. Mutta sain tästä Öölannin saaren kokoisen määrän itseluottamusta, mikä minulta on uupunut. Ja sehän oli tuon eilisen tärkein tarkoitus, kun kaikki treenit on nyt tehty.


Palkinnoksi pyöräkisan voitosta sain upean Madison Onni-pyörän :) työkaverit, tällä sitten kruisaan parin viikon päästä töihin. Tämä tyylimuutos saattaa aiheuttaa yhtä suurta hämmennystä kuin se, kun saavuin keväällä ruskeatukkaisena töihin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ja kiva kun vierailit blogissani :)