keskiviikko 20. tammikuuta 2016

kesäkuntoon 2016.


Kävin viimeviikolla OMT-fysioterapeutin hoidossa yläselän fasettilukon vuoksi. Sillä kertaa sain selkään apua, kun vihdoin pääsin vatsamakuulle. Aika paljon elämäni helpottui tuon ekan hoitokerran jälkeen, happea mm. saan taas paljon paljon helpommin vaikka en tätä nyt missään vaiheessa ole ongelmana pitänytkään. Sen sijaan selkä kipuilee vieläkin. No, se oli eka hoitokerta, ehkä se lukko saadaan auki lähitulevaisuudessa ja pääsen näistä kivuista eroon. Toivottavasti!! Ainakin auttaa, että pääsen jälleen liikkumaan ja ehkä vatsalihaksetkin palaavat ruotuun joku päivä. Näiden suhteen OMT käski kuitenkin olla tosi tosi varovainen, sillä vatsalihaksia ei saa treenata liian aikaisin perinteisillä rutistuksilla tai lankuttamisella, ettei pahenna tilannetta entisestään. Vatsalihasten tulisi palautua spontaanisti muutamien viikkojen aikana synnytyksestä, jonka jälkeen voi aloittaa niiden harjoittamisen varovasti.

Aloitin jälleen urheilutreenit, nimittäin tein ensimmäisen hiihtolenkkini Impparissa viime lauantaina. Millis nukkui suunnitelmani mukaan koko treenin ajan, mutta oikeasti nyt asuinsijaintimme nousee entistä suurempaan arvoon. Lyhyt matka harjoitusmaastoihin antaa hienosti pelivaraa poistua kotoa välillä. Ja vaikka se ei helppoa olekaan, kun voisi vain koko ajan ihmetellä pikkuista, niin tekee se niin hyvää keholle ja mielelle ja oman järjenjuoksuni kannalta hyvinkin suotavaa ;)

No kuinka se treeni sitten meni? Heh! Hiihdin ensimmäiset kilometrit niin kovaa kuin ikinä irtosi (tässähän ei ollut sitten taas pienintäkään järkeä, mutta edelliseen viitaten, kaikkien osapuolten kannalta olen malttanut 9kk, eikä mua estänyt lauantaina yhtään mikään!) Yllättävän lujaa pääsin, mutta enhän mä sellaisessa kunnossa ole että noin voisin startata. Onneksi olosuhteiden pakosta (kunnon loppumisesta) vauhti hidastui. Vajaa tunnin lenkki ja 13km tekivät erittäin hyvää. Tänään tein sitten ensimmäisen onnistuneen treenin. Matalammilla sykkeillä kuin lauantaina ja reippaasti kovempaa. Tästä se sitten lähtee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ja kiva kun vierailit blogissani :)