tiistai 2. helmikuuta 2016

vaunulenkkeilyä.

Neuvolan ohjeen mukaan talvivauvan kanssa voi aloittaa vaunulenkit parin viikon iässä. Aluksi 10-15min ulkoilua ja sitten pikkuhiljaa lisäten. Milliksen syntymän aikaan oli niin järkyttävän kylmä ettei olisi tullut mieleenkään mennä ulos. Mutta sään lauhduttua aloitimme vaunulenkit. Ja onneksi tää vauva rakastaa nukkua vaunuissa! Sen ansiosta olen kävellyt joka päivä melkoisen lenkin.


Me päätettiin hankkia kahdet vaunut, joista toiset urheilu/juoksuvaunut. Tatu vastasi niiden valinnasta ja minä niiden "parempien" vaunujen osalta. En edes vilkaissut muita vaunuja kun olen joskus lukenut Emmaljungan vaunujen ominaisuuksista. Kun kävin liikkeessä näitä ihailemassa, olin heti valinnastani varma. Emmaljunga duo edge.




Ja olen ollut valitsemiini vaunuihin äärimmäisen tyytyväinen! Millis nukahtaa niihin heti kun hänet sinne asettaa. Olen ehtinyt jo lenkkeillä lumessa, loskassa, kurassa ja auringon kuivattamalla tiellä sekä jäällä. Enpä sitä vielä syksyllä näitä ostaessa miettinyt kuinka tärkeästä hankinnasta oikeasti olikaan kyse. Ihan tulee triathlonpyörän valinta mieleen. Kyllä se vaan harmittaa jos siinä vehkeessä joku mättää, niin ei sillä ole kiva liikkua…Vaikka vaunut ovat suuret kooltaan, niin se ei ole haitannut kun sain raivattua niille sopivan säilytystilan. Jos sisällä on äidin ja isän kaksi pyörää, niin täytyyhän tasapuolisuuden nimissä vauvallakin olla jotain ;) Mahtuvat myös hyvin auton takaboxiin jos tarve vaatii.

Tänään oli varmaan surkein mahdollinen keli vaunukävelylle. Räntäsateen ansiosta tiet olivat paksun loskapeitteen alla. 11km kävelylenkin ansiosta oli pakko kirjoittaa ja hehkuttaa vaunuvalintaani. Kävin keskustassa ja ennen lähtöä vähän hirvitti päästäänkö ikinä perille. Onneksi on nuo paksut kumipyörät. Mulla ei ollut mitään ongelmaa liikkua siellä. Tämä kärryttely on oikein hyvää pk-treeniä äidille yhdessä pikkuisen kanssa =)