maanantai 16. helmikuuta 2015

lake 303.


Mun joululahjapaketista löytyi viimeksi tällaiset.


Tontut oli vissiin kuulleet, että mun on aina ihan superkylmä! :) Mutta enää ei ole moista valittelua tarvinnut pitää, sillä nämä kengät pitää varpaat  lämpimänä. Laken 303 ovat lisäksi tukevat jalassa enkä voi korostaa miten mukavalta tuntuu kun nilkat ja akillekset ei palellu kylmässä.

Olen ollut joulun jälkeen näistä kengistä kiitollinen ihan jokaisella fillarilenkillä :)

torstai 5. helmikuuta 2015

triathlon team Sailfish-Felt Finland.


Heipsan! Käykääpä tutustumassa uuden triathlontiimimme nettisivustoon.
Teamiin kuuluu Darby Thomas, Henrik Goesch, Jens Dahlman, Iina Lumiaho, Tatu sekä minä.

Jotta pysyt teamin matkassa mukana niin käy tykkäämässä meistä facebookissa.

Kirjoittelen lisää tästä lähiaikoina. Nyt hiihtämään =)











sunnuntai 1. helmikuuta 2015

TTW Training Camp.


Ei sitä aina tarvitse matkustaa etelään voidakseen treenata laadukkaasti ja hyvässä seurassa. Tänä viikonloppuna tosin Suomessa se kannatti! =) Viikonloppu oli siitä hyvä esimerkki sillä Turussa järjestettiin TTW training camp. Leiri alkoi perjantai-iltana ja päättyi sunnuntaina iltapäivällä. Vaikka treenimaastot olivat tuttuja, niin tällä kertaa tunnelma oli erilainen kuin normi harjoitusviikonloppuna. Todellinen leirifiilis!

Leiri alkoi perjantaina klo 18 bike checkillä. Veimme siis trainerit ja fillarit valmiiksi treenikeskukseen jona Klassikon koulun urheilusali toimi. Tila oli loistava treenitarkoitukseen. Paikalle tuli myös dj ja leiri avattiin pienin avauspuhein ja yhteisjuoksulla Aurajoen rannalla. Porukkaa oli kaikenkaikkiaan noin 60. Paikalle oli tullut mm. saksalainen ammattilaistriathlonisti Timo Bracht (yllä olevassa kuvassa Mika Luodon kanssa) ennen Lanzaroten leiriään treenaamaan meidän kanssa! Myös Darby Thomas oli paikalla ja on aina hienoa saada myös Suomen paras miestriathlonisti paikalle. Mukana oli paljon tuttuja treenikasvoja ja myös uusia tuttavuuksia. Ihan mahtavaa :)


Lauantaiaamuna mentiin aikaiseen Impivaaran uimahallille. Klo 7:45 aloitettiin uintiverryttelyllä ja treeniohjelma oli hyvä! Meillä oli koko halli käytössä, joten jokaiselle löytyi varmasti sopivan tasoista uintiseuraa ja tilaa treenata. Harjoitusohjelmia oli useita ja oli mahdollista treenata myös pääosin teknikkaa.

Uin ensin 3,4km ohjelman ja sen päälle tekniikkatreenin. Kuten TTW swim coach, Antti Kauhanen mainitsi, ei ehkä ihan optimaalinen näin päin tehtynä, mutta koska treeniaika on rajallinen toteutettiin se näin. Kun oikeasti treenaa tekniikkaa, niin se kannattaa tehdä ensin, kun ei ole vielä väsynyt reippaasta uinnista.

800m alkuverraa, jossa oli mukana erilaisia tekniikkadrilleä
4x100 vu II   1:50 lähtö
4x100 vu II+ 1:45 lähtö
4x100 vu III    1:40 lähtö
16x100vu II/II+     1:50 lähtö

Lauantaiaamuna uintia tuli lähes 5km kaikenkaikkiaan.

Siirryimme treenin jälkeen brunssille kisakeskukseen. Nam mitä herkkusalaatteja oli tarjolla :P



Vatsa täynnä jäimme kuuntelemaan kaikkien TTW valmentajien kokemuksia ja vinkkejä triathlonharjoittelusta ja se oli todella antoisaa ja mielenkiintoista. Hirmu usein se unohtuu, miten yksinkertaista harjoittelu lopulta on. Perusperiaatteet kaikilla valmentajilla oli hyvin samoissa linjoissa ja sen vuoksi syntyi valtavan hyvä fiilis myös kuulijalle siitä mihin kannattaa keskittyä. Mun mielestä tämä luentosessio oli yksi parhaista treenileirin anneista. Oli myös kiva kuulla Timo Brachtin taustasta ja harjoittelusta, kuin myös Darbynkin ajatuksia harjoittelusta. Pasi Mattila osasi kertoa perusasiat todella hienosti. Monet itsestäänselvät asiat harjoittelussa tahtovat toisinaan unohtua jolloin on riski epäonnistua ja harjoittelu ei tuota toivottua tulosta. Hienoja ajatuksia!


Luentosession jälkeen poljettiin trainereilla yht. noin 1h30min. Mika Simola veti treenin. Kävin joskus aikoinaan Mikan spinningtunneilla. Ne olivat jo silloin mun mielestä ylivoimaisesti parhaita, kun niissä keskityttiin olennaiseen :) Näin tehtiin myös tällä kertaa. Yksinkertaista, mutta tehokasta.

Hanna Kiviharju piti yin joogaa noin tunnin päästä pyörätreenin päälle. Siinä välissä ehti käydä suihkussa ja vaihtaa lämmintä päälle. Yin joogasta tuli niin rentoutunut olo, että olisin voinut nukahtaa siihen matolle loppurentoutuksessa :)

Illalla vietettiin vielä aikaa yhdessä Marina Palacen illallisbuffassa. Jälleen kerran oli tarjoilut kohdillaan ja sai mennä nukkumaan kylläisen vatsan kanssa. Mun vierustoverit olivat fiiliksissä tästä kakusta :)



Sunnuntaiaamuna oli tullut lunta. Se ei kuitenkaan menoa haitannut sillä juoksimme porukalla 6x5min vetotreenin. Moni sai kokea onnistumisen tunteita Karikon lenkillä kun juostiin vedot kiihtyvästi. Tosi kiva treeni. Sen jälkeen Hanna piti pilates & foam kehonhuoltosession, yht. 1h30min. Aivan valtavan hyvä! Tätä mä taatusti alan harjoittaa kotonakin. Ainakin kroppa kieli tuntemuksillaan sen tarpeesta :)

Leiri päättyi brunssiin. Loistava tunnelma alusta loppuun.

Kiitos hurjasti TTW:n järjestäjille, valmentajille ja leiriläisille. Oli tosi ihana viikonppu!


Mitä jäi käteen TTW-leiriltä:
- iloinen mieli
- hyviä treenejä, mahtavia vinkkejä
- rentoutumista
- hienoja hetkiä uusien triathlontuttavuuksien kanssa
- hienoja hetkiä vanhojen treenikavereiden kanssa
- hurjasti treeni-intoa kevääseen :)

(Kuvat olen lainannut Kimmolta, TTW facebookista ja Mikalta. Leirillä oli lisäksi kuvaaja, joten kannattaa pysyä kuulolla TTW:n nettisivuilla. Saatte varmaan myöhemmin katsella kuvia sieltä lisää ja nähdä miten hieno tapahtumaviikonloppu oli!)